Beek, R.E. van de - Prinses Irene Brigade

Ga naar de inhoud

Beek, R.E. van de

Erelijst gesneuvelden > Namenlijst slachtoffers Veldtocht
Achternaam: Beek
Tussenvoegsels: van de
Voornaam: Reinier Evert
Voorletters: R.E.
Rang: Sold.
Mil. Onderdeel: Kon.Ned.Brig.Prinses Irene
Geboorteplaats: Den Haag
Geboortedatum: 31-08-1916
Overlijdensplaats: Hedel
Overlijdensdatum: 23-04-1945    
Begraafplaats: Militair ereveld Grebbeberg te Rhenen
Gemeente: Rhenen Provincie: Utrecht
Land: Nederland
Vak:  
Rij: 8
Nummer: 40    

Bron foto grafsteen: OGS

De ouders van Reinier zijn boekdrukker Evert Hendrik van de Beek (*1894) en naaister Gijsberta Begga Cornelia Helena van Groeningen (*1895). Ze trouwden op 20 mei 1914 in Den Haag. Ze kregen samen zes kinderen: Aart (*1914), Reinier Evert (1916-1945), Maria Hendrika (*1920), Gijsberta Begga Cornelia Helena (*1924), Evert Hendrik (*1929) en tenslotte Carolina (*1933).

Reinier was voor de oorlog slager in Den Haag en  getrouwd. Vermoedelijk is hij tijdens de mobilisatie opgeroepen en geplaatst in de Peel-Raamstelling. Vervolgens is hij na de capitulatie met andere legereenheden naar Engeland gevlucht en heeft zich in Porthcawl aangesloten bij de voorloper van de prinses Irene Brigade.

Soldaat Reinier van de Beek kwam bij gevechten van 22 tm. 26 april 1945 in en om Hedel om het leven. Hij was een ziekenverzorger en hielp een soldaat toen hij zelf dodelijk werd geraakt. Het lichaam van deze overleden brengunhelper werd door inwoners van Hedel pas na zes weken gevonden. Eerst werd aangenomen dat hij door de Duitsers krijgsgevangen was gemaakt.


   
                                                                                                   Graf in Hedel                                                                                                                                    Graf in Den Haag                                                                         

Reinier lag eerst in Hedel begraven, vervolgens in Den Haag en daarna werd zijn stoffelijk overschot overgebracht naar de Grebbeberg.

Met dank aan leden Stamboomvragenforum, m.n. Ludmilla van Santen, mevr. Bossers en Mark van de Beek

   
Terug naar de inhoud