Achternaam Kamp Tussenvoegsels  
Voornaam Pieter Voorletters P.
Rang Sold.
Mil. Onderdeel Kon.Ned.Brig.Prinses Irene
Geboorteplaats Dinteloord Geboortedatum 23-03-1921
Overlijdensplaats Hedel Overlijdensdatum 20-04-1945

Begraafplaats Gem. Begraafplaats te Dinteloord
Gemeente Steenbergen
Provincie Noord-Brabant
Land Nederland
Vak  
Rij 1
Nummer 8

De ouders van Pieter waren Dirk Kamp en Antonia de Vos. Het gezin woonde aan de Bloemendijk C 205 in Dinteloord.

Pieter Kamp kwam op 24-jarige leeftijd op 25 april 1945 bij gevechten te Hedel om het leven.

De pelotonscommandopost (boerderij De Woerd) van luitenant Rueb was bijna door de Duitsers overlopen. Ze zaten al in de tuin en hadden zich in de gebouwen achter de boerderij verschanst. Toch wist luitenant De Roos de post te bereiken.

'Via de veldtelefoon meldde hij de majoor: "Ik zit hier, stuur direct versterking anders ben ik het kwijt !" De toestand was kritiek. '

Een hevige vuurstoot had de 2 inch mortier van  het peloton buiten gevecht gesteld. Twee mannen raakten zwaargewond. En van hen werd door Rueb en korporaal Tiemersma naar binnen gedragen. De andere, soldaat Van Veenendaal, zou de volgende dag aan zijn verwondingen bezwijken.

Sergeant Germans rende de boerderij binnen om hulp te vragen voor zijn 2de sectie. Door een kogel werd hij van achteren getroffen en zakte naast zijn pelotonscommandant in elkaar. Hij was op slag dood.

Verbeten probeerden de luitenants De Roos en Rueb met handgranaten en vuur uit hun stenguns, de vijand uit de boerderij te houden. Toen zette het derde peloton van sergeant-majoor Huizinga net op tijd de aanval in. De hulp kwam echter te laat voor de soldaten Kamp en Morel. Deze twee mannen van het vierde peloton waren toen al gesneuveld.  (zie voor vervolg verslag bij "Hedel" elders op deze website.)