Achternaam Beek Tussenvoegsels van de
Voornaam Reinier Evert Voorletters R.E.
Rang Sold.
Mil. Onderdeel Kon.Ned.Brig.Prinses Irene
Geboorteplaats Den Haag Geboortedatum 31-08-1916
Overlijdensplaats Hedel Overlijdensdatum 23-04-1945

Begraafplaats Militair ereveld Grebbeberg te Rhenen
Gemeente Rhenen
 
Provincie Utrecht
Land Nederland
Vak  
Rij 8
Nummer 40

De ouders van Reinier zijn boekdrukker Evert Hendrik van de Beek (*1894) en naaister Gijsberta Begga Cornelia Helena van Groeningen (*1895). Ze trouwden op 20 mei 1914 in Den Haag. Ze kregen samen zes kinderen: Aart (*1914), Reinier Evert (1916-1945), Maria Hendrika (*1920), Gijsberta Begga Cornelia Helena (*1924), Evert Hendrik (*1929) en tenslotte Carolina (*1933).

Reinier was voor de oorlog slager in Den Haag en  getrouwd. Vermoedelijk is hij tijdens de mobilisatie opgeroepen en geplaatst in de Peel-Raamstelling. Vervolgens is hij na de capitulatie met andere legereenheden naar Engeland gevlucht en heeft zich in Porthcawl aangesloten bij de voorloper van de prinses Irene Brigade.

Soldaat Reinier van de Beek kwam bij gevechten van 22 tm. 26 april 1945 in en om Hedel om het leven. Hij was een ziekenverzorger en hielp een soldaat toen hij zelf dodelijk werd geraakt. Het lichaam van deze overleden brengunhelper werd door inwoners van Hedel pas na zes weken gevonden. Eerst werd aangenomen dat hij door de Duitsers krijgsgevangen was gemaakt.

 

   
                                                                                                    Graf in Hedel                                                                                                                                    Graf in Den Haag                                                                        

Reinier lag eerst in Hedel begraven, vervolgens in Den Haag en daarna werd zijn stoffelijk overschot overgebracht naar de Grebbeberg.

Met dank aan leden Stamboomvragenforum, m.n. Ludmilla van Santen, mevr. Bossers en Mark van de Beek